Latest News & Updates
Sveriges Favorit Heliski Destination

"För den hängivne utförsåkaren har Bella Coola egentligen allt. Här finns branter som i Alaska, couloirer och långa åk som i Alperna och här finns förstklassig skogsåkning. Allt i ett område som är så stort att det är svårt att greppa med tanken. Man skulle antagligen kunna åka här en livstid utan att behöva upprepa samma åk."

Reportage i Svenska Dagbladet

 

 

Artikel i Åka Skidor

"En veckas brant heliskiing i British Columbias snörika och kustnära berg.

Mitt i vildmarken.

Med en skidtokig svensk utvandrare som guide". 

 

 
 

 

Vi är ett svenskägt företag! The Swede, (Peter Mattsson) ägare och till lika VD styr verksamheten på plats i Bella Coola och ser till att du trivs. The Swede flyttade till Nordamerika i slutet av 70 talet och hittade avlägsna Bella Coola efter att ha letat inspelningsplatser för skidfilm över större delen av kontinenten. Bella Coola valdes för att det är så otroligt komplett område. The Swede är både utbildad kock och certifierad guide! Brant Magazine artike om The Swedel!

Många drömmer om Helikopterskidåkning och ditt val av leverantör är viktigt. Bella Coola Heli Sports är den lilla personliga leverantören med anställda som brinner för skidåkning. Vi kan anpassa skidåkningen till dina önskemål och erbjuda utmanade skidåkning för både medelgoda och experter! Du behöver inte vara expert för att åka med oss, men är du det så kan vi garantera att du kommer få åka utmanande skidåkning!

Naturligtvis kan du åka alpint, telemark eller snowboard. De flesta av våra kunder åker alpint, och använder de Armada rockers skidor vi tillhandahåller utan kostnad.

Vi använder uteslutande helikoptrar av typen A-Star. De tar 4 skidåkare och guide. En A-star är mycket flexiblare än en större helikopter. Våra guider kan vara mycket flexibla i val av start och upphämtningsplats. Vi kan alltid välja den bästa snön, varje åk!!

Vi har gäster från hela världen, och mer än 72% av våra gäster är återkommande.

Små Grupper Stora Berg

Bella Coola Heli Sports arrangerar Heliskiing för små grupper: fyra gäster per helikopter, i British Colombia norr om Vancouver. Vi förfogar över ett område lika stort som Schweiziska alperna.

Bella Coola valdes ursprungligen ut av våra ägare för dess mångfald, de kunde spela in skidfilm med alla tänkbara miljöer utifrån en bas. I Bella Coola finns fjordar, underbar skogsåkning och fantastisk högalpin terräng med stora öppna områden och branta korridorer. Redan under den första filminspelningen började förfrågningarna från entusiastiska skidåkare som vill åka där strömma in.

Skidåkning

Vi erbjuder alla svårighetsgrader i våra Vertical och Big Mountain program. Det som gör oss unika är att vi kan erbjuda mycket avancerad skidåkning för rena experter, något som passar en svensk publik. Utöver detta har vi dessutom ”Heli-Assisted Ski Touring” och kombinationen Fiske och skidåkning på sommaren ("Rod & Ski Club"). Vi har fantastiskt fiske under hela vintersäsongen.

Klimatet

Vi får 20-30 meter snö per år. Temperaturvariationerna är små och någon enstaka gång kryper kvicksilvret ned till -12. Detta gör att man vi i  Bella Coola, med bibehållen säkerhetsmarginal, kan åka brantare än i de mer välkända Heliskiing orterna i British Colombia’s inland. (British Colombia’s inland har betydligt större temperaturvariationer och ofta långa köldknäppar nedåt -25.)

Resan Hit

Våra gäster slipper en lång busstransfer och kan åka skidor på ankomst och avresedag. Bella Coolas flygplats ligger en dryg timmes flygresa norr om Vancouver, väl på plats tar vår personal hand om gästernas baggage. Efter en enkel lunch och säkerhetsgenomgång i vår hangar kan gästerna ta sina börja åka heliskiing mot vår lodge.

De flesta gäster väljer att använda våra skidor. (Flygresan mellan Vancouver och lån av skidor ingår i priset). Ofta passar våra gäster på att värma upp ett par dagar i Whistler.

Boende och Mat

Vi har en egen lodge som rymmer 16 personer. Bor gör två och två i små  stugor, det garanterar en mycket personlig upplevelse där gäster och guider umgås vid afterskin framför brasan och senare sitter tillsammans vid middagsbordet. Vi får mycket beröm för våra middagar, och välsorterade vinkällare. Vår VD är ju före detta kock.  Alla måltider ingår, alkoholhaltiga måltidsdrycker tillkommer.

Massor av Snö

New snow OVERNIGHT! Heliskiing Canada at Bella Coola Heli Sports

 

Det är naturligtvis 20-30 meter snö som drar de flesta svenska till Bella Coola. Skidsäsongen varar från December till slutet av April. Vi har även ett populärt sommarprogram med vildmarksupplevelser, fiske och grizzly spotting.

Säkerhet och Kollegor

Alla våra guider är utbildade  ACMG / UIAGM (Canadian and International Association of Mountain Guides) eller Canadian Ski Guides Association (CSGA).  Vi har max tre grupper i våra helikoptrar, oftast två grupper (Semi private). Och i våra private program (Se hemsida: Private Heli-Skiing) en grupp per helikopter.
Manga Svenskar har redan hittat hit, men vi hoppas det skall bli fler! Vi använder tranceiver och airbag från Mammut.

OUR AWESOME VARIETY OF PROGRAMS

- From 3 different bases of operation -

Tweedsmuir Park Lodge

I vår egna lodge har vi följande program: (Perhaps a picture of our lodge to emphasis location)

Vertical Heli Ski Programs - Vårt populäraste program

 • Du kan åka på ankomst och avgång dag
 • Maximalt tre grupper med fyra gäster per helikopter
 • Små grupper gör att vi kan anpassa svårighetsgrad
 • En viss fallhöjd ingår, går att köpa till mer på plats om man vill.

The Private Heli Experience - Vårt exklusivaste program

 • En (Private) eller två (Semi private) förbokade grupper per helikopter
 • Gruppen bestämmer tillsammans med guiden när och var man vill åka
 • En viss flygtid ingår

Heli Skiing Safari: Lodge to Lodge - För den som vill utforska vildmark på skidor

 • En (Private) eller två (Semi private) förbokade grupper per helikopter
 • Utforska vårt 10,700 kvadratkilometer skidområde, större än Schweiziska alperna
 • Boende på upp till tre olika lodger
 • Bli först att åka en nedfart, allt från de högsta bergen i BC, till fjordar vid stilla havet

Rod & Ski Club: Fishing & Heli Skiing - Åk skidor på morgonen och fiska på eftermiddagen

 • Stora åk (1000 fallhöjdsmeter) på morgonen
 • Fiska stora laxar på Rodbat på vackra Atnarko river
 • Expert skid- och fiske- guider

Heliskiing and Fly-Fishing at Bella Coola Heli Sports

 

Heli Lite - Early Season Heli-Skiing With A Free Night!

Gratisnatt i Januari och Februari ger vädersäkrad försäsong. Dagarna är kortare i Januari och Februari, för att säkerställa att Du får åka dina fallhöjdsmeter i bästa tänkbara väder, så får du välja när du vill åka.

 • Fler dagar att välja det bästa vädret
 • Åk längdskidor, gå på snöskor, fiska eller slappna av i bubbelpoolen
 • Minskad risk för skidåkning i dåligt väder

Heli Sampler: "Cherry Pick" the Best DaysMultisport resa i Januari

 • Åk och bara när du vill!
 • Perfekt introduktion till Heliskiing
 • Åk längdskidor, gå på snöskor, fiska eller slappna av i bubbelpoolen
 • Heliski med dina barn utan press att åka varje da

Big Mountain Lodge

Här kan vi erbjuda kortare resor hela säsongen, bra att kombinera med ett par dagar i tex Whistler.

Our Big Mountain Adventure programs are our specialty heliski programs. Whether you want to maximize your vertical, ski more challenging terrain, or enjoy the mountains at a more leisurely pace while still benefiting from all that a helicopter has to offer, then check out the programs listed in this section.

"Big Mountain Vertical" - Det prisvärdaste heliski programmet i Canada

 • Maximalt tre grupper med fyra gäster per helikopter
 • Små grupper gör att vi kan anpassa svårighetsgrad
 • Flexibla datum och antal skiddagar hela säsongen
 • Single room för liten merkostnad.

"Steep Skiing Challenge" - Riktigt brant skidåkning!

 • Åk de brantaste åken i Canada
 • Liten grupp med 2 guider
 • Firning med rep förekommer för tillträde till branta korridorer

Steep Skiing Challenge video:

"Heli-Assist Ski Touring"
Kombinera heliskiing med att gå med stighudar i ett nytt område varje dag. Du blir avsläppt ”högt” i dagens utvalda område och får alltså det första åket utan att gå. Sedan tillbingar du dagen på berget med din grupp.

Nästa dag väljer ni ett nytt område. Det är inga tunga utrustningar, anmarscher eller transporter, utan varje höjdmeter du går, får du sedan njuta av. Du blir hämtad ”lågt”, och kommer hem till lodgen för gemensam middag varje dag

 • Börja dagen med ett åket med ett Heli drop first thing in the morning for a warm up run day
 • Välj ett nytt område, och njut av nya vyer varje dag
 • Bo komfortabelt med skön säng och ät riktigt bra mat. Ta en massage om du vill
 • När förutsättningarna tillåter, köp till mer helisking på plats. 

Bella Coolas Sverige Representant - Fredrik Grim

Jag som representerar Bella Coola I Sverige heter Fredrik Grim och bor i Täby norr om Stockholm. Det var under en cykeltur, på en lerig stig på Bogesund med MTB Täbys veterangäng, som jag först hörde talas om Bella Coola. En gäst från säsongen 2010-2011 kunde inte sluta tala om hur fantastiskt det var. I Mars 2013 var jag på plats och fick mitt livs upplevelse.
 

BCHS bokning i Nordic

BCHS NORDIC
Kontaktpersoner - Fredrik Grim
Tel: +46 (0) 708 565 384
E-mail: Bella Coola Nordic

Bella Coola Scandinavia Facebook Page!

Swedish Newsletters